Η οργάνωση Koestler Trust εκθέτει έργα τέχνης γυναικών κρατουμένων, σε γνωστά σημεία σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη θέσπιση του Νόμου Περί Εκπροσώπησης του Λαού που το 1918 χορήγησε δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες άνω των 30 ετών, στη Βρετανία.

Σε αυτό το «μονοπάτι της τέχνης» , που έχει ξεκινήσει τον Μάιο 2018, εκθέτονται περίπου 100 έργα τέχνης περισσοτέρων από 50 γυναικών που ξεκίνησαν να ασχολούνται με έργα τέχνης και ποίηση στα Βραβεία Koeller, κατά τα έτη 2016, 2017 και 2018.

Ακολουθώντας το μονοπάτι των σουφραζέτων που είχαν φυλακιστεί πριν από 100 χρόνια, η έκθεση αυτή θα φωτίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στη φυλακή το 2018, θα θέσει τις προκλήσεις τους στην ατζέντα των πολιτικών ιθυνόντων και θα απαιτήσει τη βελτίωση του τρόπου αντιμετώπισης των γυναικών κρατουμένων και την αποκατάστασή τους.

Τριάντα δύο πίνακες ζωγραφικής, σχέδια, γλυπτά και ποιήματα έχουν επιλεγεί ειδικά για να προβληθούν στο Ανώτατο Δικαστήριο τόσο στο κάτω ισόγειο όσο και στο λόμπι που βρίσκεται έξω από την Αίθουσα Ένα στον δεύτερο όροφο, από τις 5 Ιουνίου – 14 Δεκεμβρίου 2018,

Εκτός από το Ανώτατο Δικαστήριο στο μονοπάτι της τέχνης συμμετέχουν άλλοι 83 χώροι, συμπεριλαμβανομένων ιδρυμάτων, πολιτικών χώρων, εκπαιδευτικών χώρων, δικαστηρίων και φυλακών.

Πολλοί χώροι θα συμμετάσχουν στο καλλιτεχνικό μονοπάτι από τον κόσμο της τέχνης και της ποινικής δικαιοσύνης. Οι χώροι αντιπροσωπεύουν τους πολλούς διαφορετικούς χώρους που συνδέονται με τις ζωές των γυναικών στη φυλακή σήμερα, και που άγγιξαν τη ζωή των σουφραζέτων πριν από 100 χρόνια.

Οι χώροι είναι οι εξής:

  • Old Bailey, Λονδίνο – όπου έχουν δικαστεί γυναίκες από την εποχή των σουφραζέτων έως σήμερα.

  • St George’s Hall, Λίβερπουλ – ο τόπος της πρώτης διαμαρτυρίας των σουφραζέτων

  • Κτίρια του Κοινοβουλίου, Λονδίνο – γραφεία μελών της Επιτροπής Δικαιοσύνης

  • New Scotland Yard, Λονδίνο, καθώς και αστυνομικά τμήματα

  • Το Κέντρο Pankhurst, Μάντσεστερ – γενέτειρα του κινήματος των Σουφραζέτων και τώρα γυναικείο κοινοτικό κέντρο.

  • Η βιβλιοθήκη Emily Wilding Davison, το πανεπιστήμιο Royal Holloway, στο Surrey – το οποίο πήρε το όνομά του από μια από τις πιο διάσημες Βρετανίδες Σουφραζέτες και αποφοίτου του Royal Holloway ,Emily Wilding Davison

  • Κεντρικά γραφεία των υπηρεσιών φυλακών στην Αγγλία και την Ουαλία, τη Βόρεια Ιρλανδία και τη Σκωτία.

  • Όλες οι φυλακές γυναικών του Ηνωμένου Βασιλείου

Ακολουθούν κάποια από τα έργα των γυναικών κρατουμένων στις βρετανικές φυλακές που εκθέτονται στα διάφορα σημεία του Λονδίνου:

Collage, Atkinson Secure Unit, Transform Under 18s Special Award for Mixed Media 2017
The Bat Cave, HMP Holloway, Camden and Islington Probation Service, Silver Award for Painting
Dream Volcano, HM Prison Send, Edmund Paton Walsh European Unity Highly Commended Award for Mixed Media 2017

 

Labels, HM Prison Send
Abstract Painting, HM Prison Peterborough

 

Rehabilitation, HM Prison Peterborough, Silver Award for Painting
This Time Round, HMYOC Hydebank Wood
Different But The Same, Atkinson Secure Unit
Labyrinth, HM Prison Peterborough

ΠΗΓΗ: koestlertrust.org