Για όγδοη χρονιά διοργανώνονται την Τρίτη 18 Δεκέμβρη η συνάντηση εκδόσεων ανατρεπτικού περιεχόμενου Μαύρες- Κόκκινες Σελίδες στην Νομική Σχολή Αθήνας. Η διοργάνωση ξεκινά στις 17.30 και εκτός από την έκθεση βιβλίου που θα υπάρχει στο φουαγιέ της σχολής, μια σειρά από εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο.

Το πρόγραμμα:

18.00 Μιλάνο 1945-46.”Οι τελευταίες φλόγες της αντίστασης. Η ιστορία ενός μαχητή της Volante Rossa. (εκδόσεις Διάδοση)

18.30 “Τώρα Ρόζα μου, τώρα.” (εκδόσεις Ελευθεριακή Κουλτούρα). Συζήτηση με τον συγγραφέα Γιάννη Γκίρμπα

19.00 Χρήστος Πολίτης… βιβλία, δρόμος, κίνημα. Πάντα παρόν στις καρδιές και στους αγώνες μας.

19.30 10 χρόνια “Ιχνηλατώντας τον Δεκέμβρη”. Με αφορμή την επανέκδοση της μπροσούρας ξαναπιάνουμε το νήμα και συζητάμε για την εξέγερση του Δεκέμβρη (Ταμείο Αλληλεγγύης).

Προηγούμενο ΆρθροΕβδομήντα χρόνια από το Ψήφισμα 194 και οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους
Επόμενο ΆρθροKABOOM #5: για μια κριτική της σύγχρονης τεχνολογίας
Η πόλη Κ φιλοδοξεί να είναι ένα σάιτ ποικίλης ύλης για την πολιτική από τα κάτω και την τέχνη, στην εγχώρια και τη διεθνή τους διάσταση. Η συντακτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται με την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, τις τέχνες, την πολιτική και κοινωνική θεωρία, και συμμετέχουν σε κοινωνικά και πολιτικά κινήματα . Οι αναζητήσεις της ομάδας εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στα πεδία των πολιτικών ανοιχτών συνόρων, της κατάργησης των φυλακών, και της αποδόμησης των συστημικών ΜΜΕ και της αστικής δικαιοσύνης Η πόλη Κ είναι ο προορισμός στο εμβληματικό Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου. Για μας προσλαμβάνει τον χαρακτήρα της κομμουνιστικής ουτοπίας και όλες τις χίμαιρες τις οποίες μπορεί αυτή να εμπεριέχει. Μερικά μονοπάτια προς μια ελευθεριακή ουτοπία θα επιχειρήσουμε κι εμείς να ιχνηλατήσουμε μέσα από το εγχείρημά μας, με οδηγούς την κριτική πληροφόρηση, τη φαντασία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών σε ένα ελεύθερο διαδίκτυο.