Το «Ω, λε φιλαλάκο!» (Εκδόσεις Κουκκίδα), η εξιστόρηση της πενηντάχρονης πορείας του Νίκου Γιαννόπουλου στη «ζωηρή Άκρα Αριστερά», βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στις 7:30 μ.μ. οι φίλοι και οι φίλες τόσο του «Φιλαλάκου» όσο και του Νίκου, θα μαζευτούμε στo ΙΛΙΟΝ plus (Κοδριγκτώνος 17) για να μιλήσουμε για το βιβλίο, τις κοινές εμπειρίες, την Αριστερά, ζωηρή και μη.

Τη συζήτηση την οποία θα συντονίσει η Κυριακή Κλοκίτη (Kiriaki Klok), θα ανοίξουν οι Κώστας Φώλιας και Γιάννης Αλμπάνης(Yannis Almpanis).

Θα παρέμβουν ο επιμελητής του «Φιλαλάκου» Στρατής Μπουρνάζος (Stratis Bournazos) και ο εκδότης του Δημήτρης Δημόπουλος.

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η Ιόλη Βρυχέα(Ioli Vrychea).

Μετά τη συζήτηση, θα πιούμε ένα ποτό στην υγειά του συγγραφέα.

Προηγούμενο ΆρθροΔίκη μελών του ΣΣΜ: Οι εργατικές διεκδικήσεις δεν είναι εκβιασμός
Επόμενο ΆρθροΜαρία Σκουλά: «Το να παίζεις είναι μια πράξη επαναστατική»
Η πόλη Κ φιλοδοξεί να είναι ένα σάιτ ποικίλης ύλης για την πολιτική από τα κάτω και την τέχνη, στην εγχώρια και τη διεθνή τους διάσταση. Η συντακτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται με την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, τις τέχνες, την πολιτική και κοινωνική θεωρία, και συμμετέχουν σε κοινωνικά και πολιτικά κινήματα . Οι αναζητήσεις της ομάδας εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στα πεδία των πολιτικών ανοιχτών συνόρων, της κατάργησης των φυλακών, και της αποδόμησης των συστημικών ΜΜΕ και της αστικής δικαιοσύνης Η πόλη Κ είναι ο προορισμός στο εμβληματικό Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου. Για μας προσλαμβάνει τον χαρακτήρα της κομμουνιστικής ουτοπίας και όλες τις χίμαιρες τις οποίες μπορεί αυτή να εμπεριέχει. Μερικά μονοπάτια προς μια ελευθεριακή ουτοπία θα επιχειρήσουμε κι εμείς να ιχνηλατήσουμε μέσα από το εγχείρημά μας, με οδηγούς την κριτική πληροφόρηση, τη φαντασία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών σε ένα ελεύθερο διαδίκτυο.