Προς τους λαούς του Μεξικού και του κόσμου:
Προς την εθνική και διεθνής έκτη:
Προς τα δίκτυα υποστήριξης της CIG:
Προς τον Τύπο:

Ο καπιταλισμός είναι ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα το οποίο από τη στιγμή της γέννησής του, λειτουργεί ενάντια στην ανθρώπινη ζωή και τη μητέρα γη μας. Η λογική της συσσώρευσης του κέρδους μπορεί να αναπαραχθεί μόνο μέσω της συνεχούς αυξανόμενης εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας και της μόνιμης απαλλοτρίωσης της γης και της επικράτειας όλων των λαών του κόσμου, ιδιαίτερα των αρχέγονων λαών.

Στην παρούσα νεοφιλελεύθερη φάση, ο καπιταλισμός παίρνει όλο και πιο τερατώδεις μορφές, κηρύσσοντας ανοιχτό πόλεμο κατά της ανθρωπότητας και της μητέρας γης μας.
Το σημερινό οικονομικό μοντέλο του βασίζεται στην παγκόσμια εμβέλεια και την κυριαρχία του οικονομικού κεφαλαίου πάνω σε  λαούς, έθνη και ολόκληρες ηπείρους. Υποστηριζόμενο από τις τεράστιες στρατιωτικές και εξτρεμιστικές βιομηχανίες, η ακόρεστη λογική της καπιταλιστικής συσσώρευσης και κατανάλωσης του συστήματος τροφοδοτείται από πραγματικούς ή πλασματικούς πολέμους, από τον πολλαπλασιασμό του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς και από ξένες εισβολές και πραξικοπήματα, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη.
Επιπλέον, το σημερινό σύστημα έχει ενισχύσει την πατριαρχική οργάνωση που κληρονόμησε από τα προηγούμενα συστήματα και τους πολιτισμούς, καθιστώντας την έναν βίαιο εχθρό όχι μόνο ενάντια της ανθρωπότητας εν γένει, αλλά και ενάντια των γυναικών και της μητέρας της γης ειδικότερα. Δηλαδή, η εκμετάλλευση και η βαθιά δομική βία κατά των γυναικών είναι χαρακτηριστικά του καπιταλισμού, αν και γεννήθηκαν πριν από αυτόν. Η ιδιωτική ιδιοκτησία, η βάση του καπιταλιστικού συστήματος, δεν μπορεί να κατανοηθεί ή να εξηγηθεί παρά μόνο ως μέρος ενός πατριαρχικού συστήματος κυριαρχίας πάνω στις γυναίκες και τη γη.

Το καπιταλιστικό σύστημα κυριαρχεί στο Μεξικό και σε όλες τις άλλες χώρες του κόσμου και ούτε καν οι κυβερνήσεις που διακηρύσσουν ότι είναι αριστερές ή προοδευτικές μπορούν να ξεφύγουν από την πραγματικότητα ενός καταστροφικού συστήματος που οδηγεί την ανθρωπότητα προς την άβυσσο. Επομένως, μια κατεξοχήν αντικαπιταλιστική και αντιπατριαρχική υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής, των εδαφών των λαών μας και της γης είναι επείγουσα.

Ως μέρος αυτού του τεράστιου έργου, σας προσκαλούμε σε ένα:
Φόρουμ για την υπεράσπιση της επικράτειας και της μητέρας γης

Που θα διεξαχθεί στις 21-22 Δεκεμβρίου 2019 στο Caracol JACINTO CANEK (CIDECI στο San Cristobal de las Casas, Chiapas, Μεξικό), με επίκεντρο τα ακόλουθα θέματα συζήτησης:

Μια διάγνωση: Περιβαλλοντική καταστροφή και καταστροφή της  μητέρας γης  υπό τον σύγχρονο καπιταλισμό
Αύξηση των επιθέσεων: Η απαλλοτρίωση γηγενών, αγροτικών και αστικών περιοχών, η αφαίρεση των κοινών πόρων, πόλεμοι κατοχής, εξορυκτισμός (extractivism) και  οργανωμένο έγκλημα
Καπιταλισμός και Πατριαρχία: Διαρθρωτική βία κατά των γυναικών και της μητέρας γης
Ο αγώνας μας για τη ζωή: Η κατασκευή αντικαπιταλιστικών και αντιπατριαρχικών εναλλακτικών λύσεων

Με εκτίμηση,

Νοέμβριος 2019

Για την πλήρη ανασυγκρότηση των λαών μας

Ποτέ ξανά ένα Μεξικό χωρίς εμάς

Εθνικό Συνέδριο Αυτοχθόνων / Αυτόχθονο Διοικητικό Συμβούλιο

Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός των Ζαπατίστας

(πηγή :http://enlacezapatista.ezln.org.mx/)