Σύμφωνα με την καταγγελία του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων στη σελίδα του στο Facebook, άλλος ένας νέος άνθρωπος που ήταν κρατούμενος στις Φυλακές Μαλανδρίνου έχασε τη ζωή του από οδοντική φλεγμονή.

Ο Σελίμ Ζερολάρι ήταν 37 ετών και είχε πέντε παιδιά, ηλικίας 2-15 ετών. Πρόκειται καθαρά για άλλη μία κρατική δολοφονία αφού ως κρατούμενος βρισκόταν υπό την προστασία του κράτους.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι υπεύθυνοι των φυλακών Μαλανδρίνου αφήνουν έναν νέο άνθρωπο να πεθάνει ακριβώς από την ίδια αιτία – μια φλεγμονή στο δόντι.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2018 πέθανε από οδοντική φλεγμονή ο 26χρονος Μαλτέζος Σώζος. Όπως κατήγγειλαν τότε οι συγκρατούμενοί του, το πρόσωπό του είχε παραμορφωθεί από το πρήξιμο που προκάλεσε η φλεγμονή και κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Όταν τον μετέφεραν στη Λάρισα ήταν πλέον αργά.

Ο Μαλτέζος Σώζος

Το 2018, οι Φυλακές Μαλανδρίνου δεν είχαν οδοντίατρο και προφανώς μετά από από την τραγική κατάληξη του Μαλτέζου Σώζου κανείς δεν θεώρησε απαραίτητο να γίνει μια πρόσληψη οδοντίατρου στις φυλακές για να μην επαναληφθεί ένα ανάλογο περιστατικό.

Φαίνεται πως ο λόγος της αδιαφορίας είναι αυτός που αναφέρει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων κλείνοντας την καταγγελία του – «Η θανατική ποινή μπορεί να μην υπάρχει στις μέρες μας ως ποινή, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ εφαρμόζεται με άλλους τρόπους».

Όποιος ενδιαφέρεται να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια για να μεταφερθεί η σωρός του Σελίμ Ζερολάρι στην Αλβανία, μπορεί να επικοινωνήσει με τη σελίδα του Δικτύου Αλληλεγγύης στο FB.

Αν και κανονικά η μεταφορά θα έπρεπε να γίνει με έξοδα του κράτους, το οποίο ευθύνεται και για αυτή τη δολοφονία.

Ολόκληρη η καταγγελία:

ΚΑΙ Η ΡΟΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
Ο Σελίμ Ζερολάρι πέθανε σήμερα τα ξημερώματα στην Η’ Πτέρυγα των Φυλακών Μαλανδρίνου από φλεγμονή στο δόντι του. Ήταν 37 χρονών και πολύτεκνος πατέρας. Εδώ και 1 εβδομάδα παραπονιόταν για το δόντι του, πριν 3 ημέρες ζήτησε βοήθεια αλλά η μόνη απάντηση που πήρε ήταν: “Αφήστε το να ξεπρηστεί και ελάτε”.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ το κέντρο υγείας Λιδορικίου όπου μεταφέρθηκε πριν λίγες μέρες δεν αντιμετώπισε το συγκεκριμένο περιστατικό λόγω του ΚΟΡΩΝΟΪΌΥ και χορήγησε απλά αντιβίωση!! Σημειώνεται πως είναι το δεύτερο περιστατικό στην συγκεκριμένη φυλακή, καθώς το 2018 είχε πεθάνει και ένας 26χρονος από φλεγμονή στο δόντι.
Τα λόγια είναι φτωχά και κάτι τέτοια περιστατικά όχι μόνο δείχνουν την αναλγησία του κράτους <<δικαίου>> αλλά και πόσο απροετοίμαστα είναι τα καταστήματα κράτησης να διαχειριστούν ένα οδοντιατρικό περιστατικό, φανταστείτε ένα κρούσμα κορωνοιού.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ να πεθαίνουν κρατούμενοι εν έτη 2020 από φλεγμονή στο δόντι. Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και την βαθιά μας θλίψη. Συλληπητήρια στην οικογένεια του άτυχου κρατούμενου και κουράγιο στα παιδιά του που από σήμερα θα μεγαλώνουν χωρίς πατέρα…

[Η θανατική ποινή μπορεί να μην υπάρχει στις μέρες μας ως ποινή αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ εφαρμόζεται με άλλους τρόπους…]

Η σελίδα του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων στο FB: https://www.facebook.com/104943621181771

πόλη Κ