Προς τους λαούς του κόσμου:
Προς τα δίκτυα υποστήριξης του CIG:
Προς  την εθνική και διεθνής έκτη:
Προς τα μέσα ενημέρωσης:

Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός σημαδεύει  τα βήματά του με το αίμα των λαών μας καθώς ο πόλεμος εντείνεται εναντίον μας, καθώς αρνούμαστε να παραχωρήσουμε τη γη μας, τον πολιτισμό μας, την ειρήνη και τη συλλογική μας οργάνωση και επειδή αρνούμαστε να υποχωρήσουμε και να σταματήσουμε την αντίστασή μας ή να παραιτηθούμε και ν’αφανιστούμε.

Καταγγέλλουμε την δειλή επίθεση που έγινε στις 31 Μαΐου εναντίον της αυτόχθονης κοινότητας Nahua της Zacualpan, η οποία ανήκει στο CNI, στο δήμο Comala, Colima, όπου οι ναρκο-παραστρατιωτικοί πυροβόλησαν με όπλα υψηλού διαμετρήματος εναντίον μιας ομάδας νέων , σκοτώνοντας έναν και  τραυματίζοντας σοβαρά  ακόμα τρία άτομα.

Θεωρούμε και  τις  τρεις βαθμίδες της  κακής κυβέρνησης υπεύθυνες γι΄αυτό το γεγονός, ιδίως τον επικεφαλής της δημόσιας ασφάλειας, Javier Montes García, καθώς είναι η κακή κυβέρνηση που επιτρέπει σε αυτές τις ναρκο-παραστρατιωτικές ομάδες, να δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ζητούμε απόλυτο σεβασμό στις παραδόσεις και τα έθιμα της ιθαγενούς κοινότητας Nahua της Zacualpan.

Καταδικάζουμε την επιθετικότητα και την καταστροφή που διεξήχθη τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Μαΐου κατά των κοινοτήτων Rebollero και Río Minas, τμήμα της κοινότητας Binizza του San Pablo Cuatro Venados στο δήμο Zachila της Oaxaca. Εκεί, μια οπλισμένη ομάδα με όπλα υψηλού διαμετρήματος και βαρύ εξοπλισμό εισέβαλε πυροβολώντας στην κοινότητα, καταστρέφοντας δεκάδες σπίτια και αναγκάζοντας τον πληθυσμό, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, να φύγουν. Συνολικά, καταστράφηκαν από την επίθεση 24 σπίτια, το καλαμπόκι των κοινοτήτων και άλλες πηγές τροφίμων πυρπολήθηκαν, συμπεριλαμβανομένων των σπόρων που αποθηκεύονταν για φύτευση. Η οπλισμένη ομάδα έκαψε επίσης τα προσωπικά αντικείμενα των οικογενειών, όπως τα ρούχα και τα παπούτσια τους, και έκλεψε το ζωικό τους κεφάλαιο, τις γεννήτριες ισχύος και τις αντλίες νερού.

Καταδικάζουμε την καταστολή και τον εκτοπισμό των συντρόφων μας της αυτόχθονης κοινότητας του Otomi, οι οποίοι βρίσκονταν σε  προσωρινό καταυλισμό στην οδό 7 Londres Street στη συνοικία Juárez στην πόλη του Μεξικού  μετά τον σεισμό της 19ης Σεπτεμβρίου 2017. Στις 11 π.μ., στις 30 Μαΐου, εκδιώχθηκαν βίαια από δυνάμεις κρούσης, που έστειλαν οι κακές κυβερνήσεις και οι κτηματομεσιτικές εταιρείες, που συνεργάστηκαν με εκατοντάδες αστυνομικές δυνάμεις  του Néstor Núñez, δημάρχου της συνοικίας Cuauhtémoc.
Καταδικάζουμε την ναρκο-παραστρατιωτική  πολιορκία που πραγματοποιούν εγκληματικές ομάδες,  που υποστηρίζονται και προστατεύονται από την κακή κυβέρνηση και από όλα τα πολιτικά κόμματα, ενάντια των κοινοτήτων του Λαϊκού Συμβουλίου του Guerrero (CIPOG-EZ) του Emiliano Zapata στους δήμους Chilapa και José Joaquín de Herrera,  οι οποίες αγωνίζονται ειρηνικά για να οικοδομήσουν την αυτονομία τους.

Καλούμε όλους τους λαούς του Μεξικού και του κόσμου να είναι προσεκτικοί και αλληλέγγυοι στον αγώνα των κοινοτήτων του Guerrero και να σπάσουν τη βίαιη πολιορκία εναντίον τους, η οποία περιορίζει την πρόσβασή τους σε τρόφιμα και φάρμακα και διεξάγεται για  το συμφέρον των καπιταλιστών που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν τα εδάφη των γηγενών. Ζητάμε υποστήριξη και βοήθεια για τη συγκέντρωση των προμηθειών,  που πρέπει να αποσταλούν στις πληγείσες κοινότητες, όπως  καλαμπόκι,  ρύζι, φασόλια,  κονσερβοποιημένες πιπεριές τσίλι,  ζάχαρη, σαρδέλες,  τόνος, χαρτί υγείας,  πάνες και  φάρμακα, τα οποία συγκεντρώνονται στην έδρα του UNIOS στην πόλη του Μεξικού,  Carmona y Valle Street αριθμός 32, Colonia Doctores.

Επαναλαμβάνουμε ότι η Μητέρα Γη μας δεν πωλείται στο μεγάλο κεφάλαιο ή σε οποιονδήποτε, ότι η ύπαρξή μας δεν είναι διαπραγματεύσιμη και επομένως ούτε η αντίσταση των λαών μας.

Να προσέχετε,
Ιούνιος 2019
Για την Πλήρη Ανασυγκρότηση των Λαών μας
Ποτέ ξανά ένα Μεξικό χωρίς μας
Εθνικό Συνέδριο Αυτοχθόνων
Εγχώριο διοικητικό συμβούλιο
Στρατός των Ζαπατίστα για την Εθνική Απελευθέρωση