Ποια τα αίτια και ποια η προοπτική του κινήματος που συγκλονίζει τις τελευταίες εβδομάδες τον Λίβανο; Ποια κοινωνικά στρώματα και ποιες ατζέντες διασταυρώνονται στους δρόμους; Πού σταματά το αυθόρμητο και πού αρχίζουν οι απόπειρες χειραγώγησης του κινήματος; Πώς σχετίζεται η γεωπολιτική επιλογή της αντίστασης με την ταξική διεκδίκηση; Τι μπορεί να δει η Ελλάδα στον λιβανέζικο «καθρέφτη;»

Παρουσίαση: Νικόλας Κοσματόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής και Ανθρωπολογίας, στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βυρηττού.

Παρεμβαίνει η Λαμπρινή Θωμά, απεσταλμένη του The Press Project στον Λίβανο, και ο δημοσιογράφος Κώστας Ράπτης.

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, ώρα 19.00 Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Αίθουσα Γ5.1 (Νέο κτήριο, 3ος όροφος)

FB event: https://www.facebook.com/events/575015766641504/

Προηγούμενο ΆρθροΗ απεργία πείνας γυναικών προσφύγων στην Πέτρου Ράλλη συνεχίζεται
Επόμενο ΆρθροΣυγκέντρωση στη Χάγη στη μνήμη των «Εννέα Ογκόνι»
Η πόλη Κ φιλοδοξεί να είναι ένα σάιτ ποικίλης ύλης για την πολιτική από τα κάτω και την τέχνη, στην εγχώρια και τη διεθνή τους διάσταση. Η συντακτική ομάδα αποτελείται από ανθρώπους που ασχολούνται με την ανεξάρτητη δημοσιογραφία, τις τέχνες, την πολιτική και κοινωνική θεωρία, και συμμετέχουν σε κοινωνικά και πολιτικά κινήματα . Οι αναζητήσεις της ομάδας εκτείνονται, μεταξύ άλλων, στα πεδία των πολιτικών ανοιχτών συνόρων, της κατάργησης των φυλακών, και της αποδόμησης των συστημικών ΜΜΕ και της αστικής δικαιοσύνης Η πόλη Κ είναι ο προορισμός στο εμβληματικό Κιβώτιο του Άρη Αλεξάνδρου. Για μας προσλαμβάνει τον χαρακτήρα της κομμουνιστικής ουτοπίας και όλες τις χίμαιρες τις οποίες μπορεί αυτή να εμπεριέχει. Μερικά μονοπάτια προς μια ελευθεριακή ουτοπία θα επιχειρήσουμε κι εμείς να ιχνηλατήσουμε μέσα από το εγχείρημά μας, με οδηγούς την κριτική πληροφόρηση, τη φαντασία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών σε ένα ελεύθερο διαδίκτυο.